Situată la o distanță de 2,7 km cu mașina de hotelul Koralio, Eforie Nord mănăstirea atrage numeroși vizitatori. Este o mănăstire ce a fost construită de către sătenii din Maioreşti, județul Mureş, în sec. al XVIII – lea. Biserica ce poartă hramul “Sf. Apostoli Petru și Pavel” a fost adusă în Sinaia la castelul Pelișor în 1934 de către regele Carol al II-lea. După o perioadă în care a rămas în paragină, după instaurarea comunismului, patriarhul Justinian a adus-o şi a restaurat-o la Techirghiol.
În curtea mănăstirii se regăsește o fântâna cu statuia Sf. Pantelimon, ocrotitorul medicilor și al celor bolnavi. Ea a fost sculptată în bronz de sculptorul Ion Jalea fiind adusă din București de către patriarhul Justinian.
În cadrul mănăstirii în prezent există ateliere de pictură unde măicuțele pictează icoane bizantine dar și ateliere de croitorie unde se brodează veșminte preoțești.
Poate fi un obiectiv turistic destul de interesant pentru toți turiștii, aflându-se la doar 17 minute de Bacolux Koralio, Eforie Nord. Se știe despre acest obiectiv că este cel mai vechi far de pe litoralul romanesc, fiind funcțional și în prezent. A fost ridicat în anul 1900, la proiectul său contribuind și Anghel Saligny. Este funcțional și în prezent și aparține Forțelor Navale Române.
Amplasat pe malul marii, la o distanță de 20 minute de Bacolux Koralio, Eforie Nord., acvariul Constanța a fost mult timp singura instituție de acest gen din România.
Spațiul expozițional este destinat prezentării florei și faunei acvatice adunând peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. În bazinele sale există pești din zone tropicale si subtropicale, precum: peștele Piranha, pestele cuțit, pestele înger, pestele lopată, pestele pisică și multe alte tipuri de pești cu un colorit bogat.
Este un obiectiv turistic construit de Regele Carol I al României între anii 1910-1913 ca și omagiu adus comunității musulmane din România. Aflându-se la doar 25 de minute de Bacolux Koralio, acesta poate fi trecut pe lista locațiilor de vizitat din județul Constanța.
Fiind o locație ce are câteva caracteristici aparte, precum: aici s-a folosit beton armat pentru prima oară într-o construcție în România, minaretul are o înălțime de 47 metri fiind și el construit din beton, covorul din moschee este vechi de peste 200 de ani și are o lungime de 14 m lungime și o greutate de aproape jumătate de tonă - 490 de kg. Dacă vă doriți să vizionați panorama orașului Constanța o puteți face urcând cele 140 de trepte ale minaretului, dispuse în spirală.
Printre cele mai vizitate obiective turistice de pe litoralul românesc, Delfinariul din Constanța a fost inaugurat în anul 1972 și este un obiectiv ce atrage mii de turiști anual. Aici au loc spectacole unde protagoniști sunt delfinii, leii de mare și pinguini.
Va fi o alegere perfectă pentru o după amiază relaxantă în familie, alături de copii fiind la o distanță de doar 30 minute de Bacolux Koralio.
Copyright © 2024 Bacolux Hotels.